Adam işe gitmeden önce masanın üstüne 100 dolar bırakmıştır. İşten eve döndüğünde paranın koyduğu yerde olmadığını görür. Gün boyu evde olan 3 kişiye sorduğunda;
- Aşçı, parayı güvenli olsun diye kitabın altına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para orada yoktur.
- Hizmetçi, parayı güvenli olsun diye kitabın 10 ve 11. sayfaları arasına koyduğunu söyler, adam kontrol eder para 10 ve 11. sayfaların arasında da yoktur.
- Elektrikçi, parayı 10. ve 11. sayfaların arasından alıp güvenli olsun diye 11. ve 12. sayfalar arasına koyduğunu söyler.
- Adam evdekilerin bu sözlerinin ardından parayı kimin çaldığını hemen tespit eder. Cevaplara göre hırsız kimdir? bilmecesinin cevabı

Hırsız elektrikçidir. Çünkü adam kitabın 10. ve 11. sayfalarını kontrol etmiştir. Elektrikçinin söylediği 11. ve 12. sayfalar ise aynı yaprağın iki farklı yönü olduğu için arasına para saklamak imkansızdır.
Bu bilmece bilmecesitesi.com tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye tıklayınız, cevabı göremiyorsanız soru resmine tıklayın.



OK + AK = 13
ŞT + KM = 13
MT + EM = 13
pi + pr = 8
sı + ci = 8
ça + ca = 8
NN + pe = ? bilmecesitesi.com
Çünkü:
Ocak (1) + Aralık (12) = 13
Şubat (2) + Kasım (11) = 13
Mart (3) + Ekim (10) = 13
Pazartesi (1) + Pazar (7) = 8
Salı (2) + Cumartesi (6) = 8
Çarşamba (3) + Cuma (5) = 8
Nisan (4.ay) + Perşembe (4.gün) = 8


Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce bilmeceyi doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.