Bitkiler gündüz fotosentez yaparlar. Peki, gece bunun tersini mi yaparlar? bilmecesinin cevabı
Bitkiler, besinlerini çoğunlukla fotosentez yardımıyla yaparlar.
Topraktan aldıkları mineralleri ve havadan aldıkları karbon dioksiti, ışık yardımıyla birleştirerek, şeker ve başka besinler yaparlar. Bu, bir kimyasal tepkimedir ve ürün olarak oksijen, glikoz ve su ortaya çıkar. Geceleriyse, ışık olmadığı için, bitkiler fotosentez yapamazlar.
Onlar da diğer canlılar gibi enerji elde etmek için oksijen ve glikoz kullanırlar. Bu sırada, enerjiyle birlikte karbondioksit ve su da ortaya çıkar.
Aslında, bitkiler de solunumları sırasında sürekli oksijen kullanırlar. Ancak, gündüzleri fotosentez yoluyla elde ettikleri oksijen, gereksinim duyduklarından daha çok olduğu için fazla oksijen atmosfere salınır.
Bu bilmece bilmecesitesi.com tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye tıklayınız, cevabı göremiyorsanız soru resmine tıklayın.
Harita
8 ile 10
elektirik
Öğretmen
gökkuşağı
havlu
Çünkü uçak modundaymış
yerçekimi kanunu
omurilik soğanı
kafatasına
üstünde 800 ton yazıyomuşta o yüzden
yukarıya atarak ve tabiki dozunda
file
UZAKTAN
kurbağa
kabak
Yapraklar, bitkilerin besin fabrikalarıdır. Bitkiler, kökleriyle topraktan aldıkları mineralleri ve suyu, yapraklarda fotosentez yardımıyla besinlere dönüştürürler. Bu besinleri, daha sonra solunum yaparak gereksinim duydukları kadar enerjiye dönüştürürler. Bu sayede gelişip büyüyebilirler. Üretilen besinlerin bir bölümü hücrelerin canlı kalabilmesi ve çoğalması için kullanılırken, fazlası depolanır. Besinler üretilirken, bitkiler ışığa ve sıcaklığa gereksinim duyarlar. Işıkla birlikte sıcaklık da önemlidir; çünkü, kimyasal tepkimelerin gerçekleşmesi için belirli derecelerde sıcaklık gerekir. Eğer ağaçlar kışın yapraklarını dökmeseydi, depolanan besin ağacın gövdesini ve yapraklarını oluşturan hücreleri canlı tutmaya yetmeyecekti. Bu nedenle, bitkiler kışın besin fabrikalarını "kapatarak" enerji tasarrufu yaparlar.
Ayrıca, ağaçlar yapraklarını dökmeseydi, ince yapılı yapraklar kışın donma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlardı. Buna karşılık, ağaçların dallarındaki hücreler soğuğa karşı daha iyi korunmuşlardır ve aşırı soğukla karşılaşmazlarsa ağacın yaz süresince depoladığı besinler sayesinde kış boyunca canlı kalabilirler.
Bilgisayar
Soğan
Adam önce piliçi karşı kıyıya taşır geri gelirtilkiyi alır karşı kıyıya bırakır piliçi yanına alırpiliçi bırakır sonra yanına mısır çuvalını alır piliçi bırakır karşı kıyıya mısır çuvalını bırakır sonra da gidip piliçi alır ve geri döner.
çünkü fareden koktuğu için
Şeftali
eşek
yıldırım
iki gözünü kapatırsa göremez
mısır
Haydutlar soyduğu zaman
Postacı
elbette fincan ile :)
Deniz
Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce bilmeceyi doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.
bilmecesitesi.com sitemizde cevaplarıyla 5094 bilmece yayınlanıyor.