Bize bir misafir geldi,
Yeşil feraceli,
Kırmızı entarili,
Siyah düğmeli. bilmecesinin cevabı
Karpuz
Bu bilmece hakan tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye tıklayınız, cevabı göremiyorsanız soru resmine tıklayın.
ateş
Tırafik lambası
nokta

eceli ile ölmek
altın
Ebemkuşağı (Gökkuşağı)
Yıldızlar
anatomi
Dört yol ağzı'nın
Tüfek
Selüloz liflerinden oluşan kağıtları yırttığımızda bir ses duyarız. Kağıdı ne kadar hızlı yırtarsak, ses de o kadar çok olur. Yırttığımız kağıdın lifleri koparken bir titreşim meydana gelir. Bu titreşimlerde havada ses dalgalarının oluşmasına sebep olur. Kağıdı hızla yırtarsak, belirli bir zaman aralığında daha fazla lif yırtmış oluruz. Kısa zamana sığdırılan çok sayıdaki titreşim, sesin perdesinin de yükselmesine sebep olur.
üşüdüğü için
karınca
Kelebek
Orman
dondurma
tüfek

Gökkuşağı
Yeni doğan bebeğin dişi yoktur ki.
İğne
HAYAT VEYE ÖMÜR
gömlek
çok çekicisin
içinde akrep olduğu için

Şeftali
burda duyduklarını öbür tarafta sölemesinler diye
Toprağa
TREN

Maç başlamadan önceki 0-0 olan skoru, dedem de bilir.
Bizde altının saflığını gösterme ölçüsü olarak genellikle "ayar" kelimesi kullanılır, ama uluslararası piyasada kullanılan kelime "kırat" tır. "Kırat" hem altının, hem de elmas ve diğer kıymetli taşların ölçümünde kullanılan bir birimdir.
Elmas ve değerli taşları ölçmede kullanılan "kırat" ın bir birimi 200 miligrama (0,200 gram) eşittir. Yani 20 gramlık bir elmasınız varsa, bu 100 kıratlık bir elmastır. Doğada bulunan elmasın büyüklüğü çok seyrek olarak bir santimetrenin üzerindedir. Bugüne kadar bulunan en büyük elmas 3.106 kıratlık "Cullian" dır. Bundan 530 ve 517 kıratlık iki büyük ve 100 küçük elmas işlenmiştir.
Altında kullanılan "kırat" veya "ayar" ise altının saflığını gösterir. 24 kırat (ayar) altın, içinde karışık başka bir metal olmayan yüzde yüz saf altındır. Tamamen saf altın çok yumuşak olduğundan genellikle bakır veya gümüş ile karıştırılır. Her bir kırat (ayar) altının tümünün 24′de biridir. Örneğin bir bileziğin 24′de 18′i altın, 24′de 6’sı da gümüşten yapılmışsa, o bilezik 18 kırat (ayar) altındır.
Altını ölçmede kullanılan bu komik sistem, yaklaşık bin yıl evvelki Almanların Mark isimli bir altın parasından kaynaklanmaktadır. Tamamen saf altından yapılan bu para 4,8 gramdı ve elmas ölçü biriminde ağırlığına göre 24 kırat ediyordu. Sonradan içine başka maddeler karıştırıldıkça içindeki altın miktarına bağlı olarak kırat ölçüsü düşürüldü.
Altın beyaz, kırmızı, sarı gibi çeşitli renklerde beğenimize sunulur. Altın, bakır ile karıştırılmışsa "kırmızı altın", gümüş ile karıştırılmışa "sarı altın", nikel veya platin gibi metaller içeriyorsa "beyaz altın" olarak adlandırılır.
Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce bilmeceyi doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.