İlk Türk bağrağını kim dikmiştir bilmecesinin cevabı
Terzi
Bu bilmece Zeynep Saip tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye tıklayınız, cevabı göremiyorsanız soru resmine tıklayın.
ayna

Dilenci de kadının kız kardeşidir
Buz
su

YOL
Balık
ay
Saat

Giriş numarası 204 dür. (öğrenci giriş numarası x, toplam öğrenci sayısı y olsun. Her ilden en az 1 en çok 10 öğrenci katıldığına göre 67 < y < 670 olur. Bu sınırlarda (1) + (2) + ... + (x+1) + (x + 2) + ... + (y) eşitliğini yalnızca y = 288 ve x = 204 sağlar.

a) 300-20-6
b) 300-100-26
c) 3-100-26
d) 3-120-6 bilmecesitesi.com
Cevap b dir.
Diğerleri üç yüz yirmi altı olarak okunur.
Diğerleri üç yüz yirmi altı olarak okunur.
güle güle kullan demişlerde ondan
ağaçta duran zeytin denir
Newton mat olur
anne
Görüldüğü gibi C kapısından çıkabilir.


dişlerimiz
göz bebeği
Verilen Söz
Ekmek
Sabah Güneş doğarken ötmek yalnız horozlara özgü değildir. Kulağa en çok horozun sesinin gelmesi, onun sesinin diğerlerinden daha güçlü olmasıdır. Kuşların büyük çoğunluğu da aynı saatlerde ağaçlarda koro halinde öterler. Gün boyu hem horozlar hem kuşlar bu ötüşü sürdürürler ama seslerinin en güçlü çıktığı zaman sabah saatleridir. Horoz ve kuşların sabah gün doğarken ötmeleri biyolojik saatleriyle ayarlanmıştır.
Parasının üstü yoktur
yerden yalamak zor olduğu için
Yer çekimi yönüne doğru yürüdüğümüz için, yorulmamıza sebep yaptığımız iş olamaz. Asıl neden, yürüyüş biçimimiz ve kaslarımızın işleyişidir.
Yokuş aşağı yürürken, vücudumuzun ağırlık merkezi attığımız her adımda yükselip alçalır. Bu iniş çıkışlar sebebiyle kasılan bacak kaslarımız yorulur.
Elimize aldığımız bir cismi tutmaya çalıştığımız zaman, hiç bir iş yapmayız ama yine de yoruluruz, çünkü el kaslarımız kasılmaktadır. Buna fizyolojik iş diyoruz. Fizikte tanımlanan iş ile, fizyolojik iş arasında büyük bir fark vardır.

Padişaha Giden Kimdir
Yedi Yılda Bir Doğar
Bu Hayvanın Adı Nedir? bilmecesitesi.com
fil
eşek şakası olur
Balıklarda bulunan solungaçlar, su içerisinde bulunan erimiş haldeki oksijeni alarak, dışarı verilmesi gereken karbondioksiti suya geri döndürecek yapıya sahiptirler. Diğer bir deyişle, balıklara özgü bir organ olan solungaç, suda erimiş şekilde yer alan Oksijeni kana ve vücuda alırken, karbondioksitin de dışarıya gönderilmesini sağlar. Bu şekilde vücutta bulunan kirli kan temizlenir ve aynı şekilde temiz kana dönüşmesi sağlanır.
Bazı balık türlerinde, su üzerinde bulunan normal havayı solumalarına yardımcı olan ek solunum organları bulunmaktadır. Hatta büyük balık türlerinin bir kısmında yalnızca su yüzeyindeki hava ile solunumu sağlayacak donanım bulunmaktadır. Bu türdeki balıklar, uzun süre su altında kaldıklarında, tıpkı diğer hayvanlar ve insanlar gibi boğulabilmektedir.
Balıklar ve bazı diğer deniz canlılarının nefes almasına olanak sağlayan solungaç, kan damarları ile oldukça yoğun bir şekilde ağ gibi örülmüştür. Ayrıca solungaç, birden fazla delik ve girintilerden oluşmaktadır. Biyolojik açıdan karmaşık ve kompleks bir yapıda olan solungaç, balıkların yaşam kaynağı olarak bilinmektedir.

Hava, su ve toprak,
Rüzgar, ışık ve nem...
Hep etkiler birbirini,
Bu bilim dalının uzmanları
İnceler bu ilişkileri. bilmecesitesi.com
Ekoloji
un
ÇİÇEK
soğan
Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce bilmeceyi doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.