İnsan korkunca neden dişleri birbirine vurur? bilmecesinin cevabı
Bir insan büyük bir tehlike veya korku verici olayla karşılaşınca vücudu otomatikman savunmaya geçer. Diğer canlılarda olduğu gibi dişler ve çene savunmanın ana mekanizmalarıdır. İşte bu nedenle ilk insanlardan gelen kalıtımsal yapıdan dolayı önce çene ve dişler harekete geçer. Çenedeki kaslar titrer, bu da sanki dişler birbirine vuruyormuş gibi görüntü verir.
Bu bilmece bilmecesitesi.com tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye, cevabı göremiyorsanız soru işaretine tıklayınız.
Deve
Anne
kalp
Fikir

Üç kardeş misafirimiz var:
Biri havaya konar,
Biri deryaya iner,
Biri de toprağa. bb
Cemre
ayva
konya
Şömine
koyun
deniz beş
Çünkü adamın kıyafetlerinin modası geçiyormuş
Fayhattı
kestane
Sıvılar, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünden etkilenirler. Suyun küvetten dönerek akmasının sebebi dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesidir.
Bu dönüş yönü kuzey yarım kürede sağa doğru, yani saat yönünde, güney yarımkürede ise tam tersidir. Buna "Coriolis" kuvveti denilmektedir. Coriolis kuvveti rüzgarların yönlerini ve dolayısı ile iklim ve yağışları etkileyen önemli bir kuvvettir.
Dünya kendi etrafında dönerken her tarafındaki hız aynı değildir. Ekvatordaki bir insan, bir günde dünya çapı kadar yani 40 bin kilometre giderken (saatte 1670 kilometre hızla yol alırken) tam kutuptaki bir insan sıfır hızla sadece kendi etrafında dönmektedir. Aynı şekilde gökyüzünde asılı gibi duran bulutlar rüzgarın etkisini katmazsanız yere göre hareketsizdirler ama altlarındaki kara parçası ile birlikte dönerler.
Bu durumda ekvatordaki bulutlar da kutuptakilere nazaran hızlı dönmektedirler.

Yedim yedim doymadım,
Yeşil çimen üstünde,
Kumaş biçtim kırpıntısını bulamadım. taner
Rüya
lamba

4. KAPI ÇÜNKÜ ASLANLAR 3 AYDIR AÇTIR VE SATEN ÖLMÜŞLERDİR...

b ve ş harfi burası şurası
Temmuz
Dil
buğday tarlası
romatizma
sis
Gözlerimizi temizlemek ve göz üzerini nemlendirmek için gözlerimizi kırpıyoruz. Göz küremizin dışa bakan bölümü, gün boyunca sürekli olarak etraftaki toz partiküllerine maruz kalıyor. Göz kapaklarımız her kapandığında, gözyaşı bezlerimizden salgılanan tuzlu salgı, gözümüzü bir anlamda dezenfekte ediyor. Normal olarak, 4-6 saniyede bir gözlerimizi kırparak, bu olağan temizliği gerçekleştiriyoruz. Ancak gözlerimizde hassasiyete neden olan herhangi bir koşul söz konusuysa, örneğin dumanlı bir ortamdaysak veya gözümüze bir şey kaçmışsa, gözün kendini bir an önce temizleyebilmesi için, daha sık göz kırpabiliyoruz. Göz kırpmamız sayesinde, gözlerimizin kurumasını da önlemiş oluyoruz.
Göz kırpmanın bir diğer nedeni ise, gözlerin yabancı maddelerden korunması. Göz kapaklarımız ve hatta kirpiklerimiz, refleks olarak kapatıldığında, tozların veya daha büyük parçacıkların gözümüze girmesi önlenmiş oluyor.
biber
bulut
Beyin
ağrı dağı

Sarımsak
Gökyüzü
Bir bilmece veya yorum paylaşın.
Sitemizde komik, ilginç, zor, kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce çocuk bilmecesini doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.