Karanlıkta neyimizi göremeyiz? bilmecesinin cevabı
Gölgemizi
Bu bilmece bilmecesitesi.com tarafından paylaşılmıştır.
Benzer bilmeceleri ve cevaplarını altta görebilirsiniz.
Bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmeceye tıklayınız, cevabı göremiyorsanız soru resmine tıklayın.
çıkan tahtayı yerine takar
dondurma
HOROZ
e harfi
Rüzgâr
101 OLMUŞ
HAVUÇ
Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farlılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.
Köpekler konuşamadığı için havvv havvv
zencefil
Köpekte pire bulunur ama pirede köpek bulunmaz.
VE
kolaysa başına gelsin
Yapraklar, bitkilerin besin fabrikalarıdır. Bitkiler, kökleriyle topraktan aldıkları mineralleri ve suyu, yapraklarda fotosentez yardımıyla besinlere dönüştürürler. Bu besinleri, daha sonra solunum yaparak gereksinim duydukları kadar enerjiye dönüştürürler. Bu sayede gelişip büyüyebilirler. Üretilen besinlerin bir bölümü hücrelerin canlı kalabilmesi ve çoğalması için kullanılırken, fazlası depolanır. Besinler üretilirken, bitkiler ışığa ve sıcaklığa gereksinim duyarlar. Işıkla birlikte sıcaklık da önemlidir; çünkü, kimyasal tepkimelerin gerçekleşmesi için belirli derecelerde sıcaklık gerekir. Eğer ağaçlar kışın yapraklarını dökmeseydi, depolanan besin ağacın gövdesini ve yapraklarını oluşturan hücreleri canlı tutmaya yetmeyecekti. Bu nedenle, bitkiler kışın besin fabrikalarını "kapatarak" enerji tasarrufu yaparlar.
Ayrıca, ağaçlar yapraklarını dökmeseydi, ince yapılı yapraklar kışın donma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlardı. Buna karşılık, ağaçların dallarındaki hücreler soğuğa karşı daha iyi korunmuşlardır ve aşırı soğukla karşılaşmazlarsa ağacın yaz süresince depoladığı besinler sayesinde kış boyunca canlı kalabilirler.
Havuç
göz
sümüklü böcek
sucuk
kabak

balıklar boğulmaz ki
Senden çok fazla elektirik alıyorum demiş
Bayrak
ağız
Tuhafiyeciler
yol
tekirdağ
PIRASA
kar
Hindistan Cevizi
Bal
Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce bilmeceyi doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.