Topraktan aldıkları mineralleri ve havadan aldıkları karbon dioksiti, ışık yardımıyla birleştirerek, şeker ve başka besinler yaparlar. Bu, bir kimyasal tepkimedir ve ürün olarak oksijen, glikoz ve su ortaya çıkar. Geceleriyse, ışık olmadığı için, bitkiler fotosentez yapamazlar.
Onlar da diğer canlılar gibi enerji elde etmek için oksijen ve glikoz kullanırlar. Bu sırada, enerjiyle birlikte karbondioksit ve su da ortaya çıkar.
Aslında, bitkiler de solunumları sırasında sürekli oksijen kullanırlar. Ancak, gündüzleri fotosentez yoluyla elde ettikleri oksijen, gereksinim duyduklarından daha çok olduğu için fazla oksijen atmosfere salınır.
? Bir nehir ne zaman tembellik eder? bilmecesitesi.com
yatağından çıkmadığı zaman.
? Ne kadar çoksa, o kadar az görürsün? bilmecesitesi.com
Karanlık
? Ali, sepetteki elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ayşe'ye; sonra kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ahmet'e ve yine kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı da Hasan'a veriyor. Sonuçta sepette sadece bir elma kaldığına göre başlangıçta kaç elma vardı?
Not: Elmalar bölünmeden paylaşılıyor. bilmecesitesi.com
15 elma
Önce 8 sonra 4 en son 2 elma verilmiş olur.
? BİR ADAM O KADAR YAŞLANMIŞKİ NE OLMUŞ?? bilmecesitesi.com
BEŞ HAVLUYLA ZOR KURULANMIŞ!
Sitemizde komik, ilginç, zor, kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce çocuk bilmecesini doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.