Tüm Hayvanlar Yavrular,
Her Yer Yeşerir,
Doğa Şenlenir. bilmecesitesi.com
ilkbahar
? Uzaktan baktım bir taş, yakından baktım dört ayak bir baş bilmecesitesi.com
Kaplumbağa
? minare içinde sarı lale bilmecesitesi.com
yumurta
? Balıklar suda nasıl nefes alıp verirler? bilmecesitesi.com
Balıklarda bulunan solungaçlar, su içerisinde bulunan erimiş haldeki oksijeni alarak, dışarı verilmesi gereken karbondioksiti suya geri döndürecek yapıya sahiptirler. Diğer bir deyişle, balıklara özgü bir organ olan solungaç, suda erimiş şekilde yer alan Oksijeni kana ve vücuda alırken, karbondioksitin de dışarıya gönderilmesini sağlar. Bu şekilde vücutta bulunan kirli kan temizlenir ve aynı şekilde temiz kana dönüşmesi sağlanır.
Bazı balık türlerinde, su üzerinde bulunan normal havayı solumalarına yardımcı olan ek solunum organları bulunmaktadır. Hatta büyük balık türlerinin bir kısmında yalnızca su yüzeyindeki hava ile solunumu sağlayacak donanım bulunmaktadır. Bu türdeki balıklar, uzun süre su altında kaldıklarında, tıpkı diğer hayvanlar ve insanlar gibi boğulabilmektedir.
Balıklar ve bazı diğer deniz canlılarının nefes almasına olanak sağlayan solungaç, kan damarları ile oldukça yoğun bir şekilde ağ gibi örülmüştür. Ayrıca solungaç, birden fazla delik ve girintilerden oluşmaktadır. Biyolojik açıdan karmaşık ve kompleks bir yapıda olan solungaç, balıkların yaşam kaynağı olarak bilinmektedir.
? metal metal mert atar,dil atar damak tutar! bilmecesitesi.com
anahtar
? karşıdan baktım pek çok yanına vardım hiç yok bilmecesitesi.com
sis
? İngilizce'de en yaşlı sayı hangisidir? bilmecesitesi.com
Nine
? Hem suda hem karada, yaşar yıllar boyunca. Bilmece Sitesi
kaplumbağa
? ağzı var gözü yok küçücük bir kutu çok para yer yinede çok tutumlu bilmecesitesi.com
kumbara
? FİL AĞACIN ARKASINA GEÇİNCE NE OLUR? bilmecesitesi.com
DURUR
? Aya bayrağı kim dikmiş? murat
terzi dikmiş
? hem arkadaştır tatlıdır sesi.hem anne-babadır içimizde en bilgilisi. bilmecesitesi.com
öğretmen
? Elle beni belle beni ben bir dudu kuşuyum şekerle besle beni. bilmecesitesi.com
Baklava
? Gündüz görmez, gece görür. Gece uçar, gündüz uyur. nn
Yarasa
? bastım doldu, çektim soldu bilmecesitesi.com
çorap
? Buzda geyik yanağı yatar Enver Yiğit Soytürk
Ay
? Adam uykusundan uyanıp yatağının etrafında donlanıyomuş neden? Gnb????????
Uykusu kaçmış o yüzden
? el kadar yüzü var kırk eli gözü var bilmecesitesi.com
süzgeç
Sitemizde komik, ilginç, zor, kolay, okul öncesi, ilkokul yüzlerce çocuk bilmecesini doğru cevaplarıyla bulabilirsiniz.